Składniki na ciasto
20 dag mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
Szczypta soli
Olej do smażenia
Na farsz:
5 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
Po jednej łyżce śmietany, masła, bułki tartej
Cebula
Łyżka posiekanego koperku
Sól, biały pieprz
Bułka tarta i jajko do panierki
Wymieszać składniki na ciasto naleśnikowe, odstawić na pół godziny (ciasto będzie w tedy bardziej pulchne), usmażyć naleśniki.
Posiekaną cebulę poddusić na gorącym maśle i ostudzić. Dodać posiekane jajka, bułkę tartą, śmietanę ,surowe jajko i koperek. Doprawić do smaku ( farsz powinien być pikantny)
Farszem posmarować naleśniki, złożyć i zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony.
ANASTAZJA KAMELSKA
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?