MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso...
fot. 123rf/photovs/zdjęcie ilustracyjne

Potrawka z kurczaka w kremowym, białym sosie. Kaszubi mówią na to danie "frykasy". Jest naprawdę pyszne i można je zrobić z mięsa z rosołu

Ferkase - kaszubska potrawka z kurczaka. Krok 1

Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso drobiowe oraz włoszczyznę zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Dodaj także opalaną nad gazem cebulkę oraz liście laurowe. Na koniec wyjmij mięso i odlej 400 ml bulionu.

Zobacz również

Cracovia straci uczestnika Euro? Zapytania z trzech klubów

Cracovia straci uczestnika Euro? Zapytania z trzech klubów

Koncerty na Wynos! 3 edycja koncertów Operetki Wrocławskiej na wrocławskich osiedlach

Koncerty na Wynos! 3 edycja koncertów Operetki Wrocławskiej na wrocławskich osiedlach

Polecamy

Przegląd prasy z Kowar w czerwcu

Przegląd prasy z Kowar w czerwcu

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła